Nutricia Diasip smak truskawkowy 4x200ml

27,92

Description

Diasip smak truskawkowy 4 x 200 ml

Diasip o smaku truskawkowym 4×200 ml

Żywność
specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w niedożywieniu
związanym z chorobą u pacjentów z cukrzycą i pacjentów z hiperglikemią. Zawiera
cukry i substancje słodzące. Diasip jest produktem zawierającym błonnik,
kompletnym pod względem odżywczym.

Sposób użycia:

·      
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.·      
Dobrze wstrząsnąć przed użyciem.·      
Produkt gotowy do spożycia, przeznaczony do picia.·      
Najlepiej podawać schłodzony.

·      
Po pierwszym otwarciu opakowania produkt
przechowywać w lodówce, w zamkniętej butelce, nie dłużej niż 24 godziny.

Dawkowanie:

Diasip może być
stosowany jako jedyne źródło pożywienia (7-10 butelek na dobę) lub jako
uzupełnienie diety (1-3 butelek na dobę), o ile lekarz lub dietetyk nie zaleci
inaczej.

Składniki:

woda, izomaltuloza*,
błonnik pokarmowy (galaktooligosacharydy (z mleka krowiego),
dekstryna oporna na trawienie, celuloza), oleje roślinne (olej rzepakowy, olej
słonecznikowy), skrobia, laktoza (z mleka krowiego), białka mleka
krowiego, izolat białka sojowego, aromat, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy,
wodorotlenek potasu), barwnik (karmin), olej rybi,
cytrynian potasu, chlorek choliny, wodorotlenek magnezu, wodorofosforan
dipotasu, fosforan wapnia, chlorek wapnia, cytrynian sodu, L-askorbinian sodu, substancje
słodzące (acesulfam K, sól sodowa sacharyny), mleczan żelaza(ll), węglan
wapnia, siarczan cynku, octan DL-alfa-tokoferylu, karotenoidy – zawierają soję (beta-karoten,
luteina, oleożywica likopenowa z pomidorów), glukonian miedzi(ll),
D-pantotenian wapnia, chlorek chromu(lll), siarczan manganu, selenian(IV) sodu,
chlorowodorek tiaminy, chlorowodorek pirydoksyny, ryboflawina, nikotynamid, molibdenian(VI)
sodu, fluorek sodu, octan retinylu, kwas pteroilomonoglutaminowy, jodek potasu,
D-biotyna, fitomenadion, cholekalcyferol, cyjanokobalamina.

*Izomaltuloza jest
źródłem glukozy i fruktozy.

Wartość
odżywcza 100 ml:

Wartość energetyczna

438 kJ
104 kcal

Tłuszcz (32 En%)
w tym
– Kwasy nasycone

3,8 g
 
0,44 g

Węglowodany (44 En%)
w tym
– Cukry
– Laktoza

11,5 g
 
8,4 g
3,54 g

Błonnik (5 En%)

2,5 g

Białko (19 En%)

4,9 g

Sól

0,12 g

Witaminy

Witamina A

79,1 µg

Witamina D

1,29 µg

Witamina E

2,50 mg (α-TE/ET)

Witamina K

5,52 µg

Tiamina

0,40 mg

Ryboflawina

0,26 mg

Niacyna

(1,90 mg NE/EN) 0,23 mg

Kwas pantotenowy

0,91 mg

Witamina B6

0,34 mg

Kwas foliowy

38,0 µg

Witamina B12

0,55 µg

Biotyna

6,38 µg

Witamina C

15,0 mg

Składniki mineralne i
pierwiastki śladowe

 

Na

49,7 mg

K

98,5 mg

Cl

42,8 mg

Ca

53,5 mg

P

49,6 mg

Mg

22,2 mg

Fe

1,65 mg

Zn

1,27 mg

Cu

0,20 mg

Mn

0,33 mg

F

0,10 mg

Mo

10,0 µg

Se

7,50 µg

Cr

12,0 µg

I

15,7 µg

Inne

 

Karotenoidy

0,16 mg

Cholina

49,8 mg

Osmolarność

365 mOsmol/l

Produkt
pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt poddany obróbce UHT.

Ważne informacje:

·      
Ostrzeżenie: Produkt nie jest przeznaczony do
stosowania pozajelitowego.

·      
Stosować pod nadzorem lekarza.

·      
Produkt odpowiedni do stosowania jako jedyne
źródło pożywienia.

·      
Nie stosować u dzieci w wieku poniżej 3 lat. ·      
Stosować ostrożnie u dzieci w wieku 3-6 lat.·      
Nie stosować u pacjentów z fruktozemią.

Wyprodukowano przez:

N.V. Nutricia,
Zoetermeer, Holandia

NUTRICIA Polska
Sp. z o.o. | ul. Bobrowiecka 8, 00-728 Warszawa

 

Diasip to żywność
specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w
niedożywieniu u pacjentów z cukrzycą i pacjentów z hiperglikemią. Stosować pod
nadzorem lekarza.

PHAM/31/03/2021

Żywienie medyczne

gliss kur odżywka, szczotka z włosia dzika jaka najlepsza, odzywka gosh, witamina a maść, rzeżączka u mężczyzn, do kiedy rosną dziewczyny, dobre cienie do powiek, krem ze śluzem ślimaka orientana, vitapil tabletki, żelazo na receptę, lakier żelowy a hybrydowy, jak wypłukać kolor z włosów, perfumy męskie versace, garnier color sensation opinie, garnier. pl, styl chłopaka

yyyyy